Výstavba okružnej križovatky si vyžiadala presmerovanie dopravy

20.10.2008 Kežmarok

Kežmarok 20. októbra (TASR) - Výstavba okružnej križovatky pod železničnou stanicou v Kežmarku si vyžiadala presmerovanie dopravy z cesty I/67 cez okrajovú časť mesta.
Najmä v čase dopravnej špičky sa tam tvoria kolóny. Úzkym miestom je most cez rieku Poprad, kde je doprava v oboch smeroch riadená svetelnou signalizáciou.
S výstavbou okružnej križovatky pod železničnou stanicou začali v septembri, ale ako povedal pre TASR Ladislav Faix z Mestského úradu v Kežmarku, v závere uplynulého týždňa dopravu presmerovali, aby mohli pokračovať tzv. mokré procesy vrátane obrusenia starej asfaltovej vrstvy a položenia novej.
Ide o prvú okružnú križovatku v meste. Situovaná je pri odbočke z hlavnej cesty I/67 k predajni Lidl, autobusovej stanici a do priemyselnej zóny. Projekt spracoval Stavoprojekt Poprad, rozpočtový náklad je 4,8 mil. Sk (159.330,81 eur). \"Výstavba sa realizuje zo združených prostriedkov Prešovského samosprávneho kraja, sčasti prispela spoločnosť Lidl, ktorá pôvodne mala zainvestovať do výstavby lávky cez rieku Poprad, čo však v tejto časti nebolo technicky možné, takže prostriedky presunula. Výstavbu okružnej križovatky dofinancováva mesto, \" spresnil Faix. Dodávateľom sú Cestné stavby Liptovský Mikuláš, ktoré uspeli vo výberovom konaní. Práce by mali dokončiť v polovici novembra.
V meste chcú riešiť aj ďalšie neuralgické body v cestnej doprave. Okružné križovatky by mali pribudnúť v horizonte dvoch až troch rokov pri novom evanjelickom kostole a zimnom štadióne. Plynulosti dopravy by mala napomôcť aj svetelná signalizácia.

Faix: \"Projekt spracoval Stavoprojekt Poprad, náklad podľa spracovaného rozpočtu je 4 mil. zhruba 800 tisíc. Celá výstavba sa realizuje zo združených prostriedkov. Dodávateľ - Cestné stavby Liptovský Mikuláš - vyhral v súťaži. Termín v zmluve je do 15. novembra\".
 

Vyberte región